Flexibiliteit en kwaliteit in staalconstructie bij Brafer door middel van geïntegreerde productie beheer software

Brafer begon zijn activiteiten in 1976 in de staat Parana en realiseerde een continue groei tot 2 bedrijven (Araucaria en Rio de Janeiro) en kantoren over gans Brazilië vandaag de dag. Meer dan 1,000 medewerkers leveren jaarlijks 30.000 ton staalconstructie in Zuid Amerika verdeeld over verschillende marktsegmenten, gaande van gebouwen, stadiums, fabriekscomplexen (on- en offshore), mijnbouwprojecten, opslagplaatsen, pylonen en olie/gas installaties.Brafer

Na de opstart van de 2e fabriek in Rio de Janeiro, zocht het managementteam van Brafer een oplossing voor de dagelijkse organisatorische problemen: verschillende CAD systemen, eigen systemen of van derden, leverden staal ontwerp gegevens.  Om er enkele te noemen: Tekla Structures, Strucad, Tecnometal en Autocad.. Pasquale S. Garofani Tsingos (Technisch Directeur) geeft aan: “de grote verschillen in type structuren, het veelvoud van productie handelingen (zoals 25 CNC machines) en de verdeling over 2 fabrieken, hebben ons verplicht onze logistiek te herdenken”. Verschillende standalone toepassingen waren in gebruik om de machines en het productieproces (incl.. lassen) te beheren, de voorraad werd zeer groot wat aanleiding gaf tot problemen met betrekking tot kosten en efficiëntie..

Brafer zocht wereldwijd naar geïntegreerde oplossingen met de bedoeling het IT platform voor de 2 fabrieken fundamenteel te stroomlijnen. Bezoeken aan staalbouwers in Europa bewezen dat een geïntegreerde benadering, waarin alle aspecten van het productieproces beheerd worden, mogelijk is indien men de moed opbrengt alle ‘eiland’ oplossingen te vervangen door een gemeenschappelijke database georiënteerde oplossing.  

In 2009 werd de Steel Manager software gekozen na een periode of intense studie en consulting.  De software werd geïmplementeerd en sindsdien voortdurend uitgebreid .